Sertifikasız yangın bapları da munis maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları için kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir seçenek sunar.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.
Hiç kanatlı yangın bapları umumiyetle 90 cm kadar olup ivedi durumlarda hızlı bir çıkış esenlar. Çift kanatlı yangın bapları ise daha geniş alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve ekseriyetle toplamda 180 cm genliğe ulaşabilir. Bu baplar, kalaba alanlarda henüz zait insanoğlunun aynı anda boşaltma edilmesine imkân tanılamar.
Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.
Yangın veya ivedili keyfiyet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi kucakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Camlı yangın kapıları yahut panik barlı yangın bapları vesair yangın kapısı türleri arasındadır.
Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli başlı bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlayana derece dayanması çok önemlidir.
Hatta yeni yönetmelikte, binaların yangın dayanıklılığına ilişik şartlar da yenilenmiştir. Binanın yangına ne kadar dayanıklı olduğu, yangın esnasında binaların çevresindeki özge binalara ne denli yardım edeceği gibi konulara detaylı olarak bileğinilmektedir.
Kamu Binaları: Halk binaları, Yangın kapısı çoğunlukla şişko olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve evgin durum tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, hep binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha pıtrakı bir şekilde uygulanır.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yufka malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı bâtınin sac sözınlığı 1.0 mm veya daha rakik kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara çıkarmak mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.
Sadece yangın bapsı bileğil, kapıların kenarlarındaki dolgu maddelerinin bile kimyasal olarak erimemesi, yanmaması ve gaz lambası sızdırmaması gerekir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size bilgelik verecektir.
İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili mevki önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;
Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra muhafaza eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan oflaz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.